Terug naar de homepagina
De rol van speeksel en enzymen voor een gezonde spijsvertering - Thumbnail

De rol van speeksel en enzymen voor een gezonde spijsvertering

Wat heeft 20x kauwen te maken met buikpijn…?! Alles wat je moet weten over speeksel en enzymen. Het heeft allemaal te maken met je spijsvertering. De mond wordt vaak over het hoofd gezien als spijsverteringsorgaan. In ons haastige leven zijn we gewend om heel snel te eten, zonder na te denken. De mond bereidt het eten voor op de rest van het spijsverteringskanaal, vergelijkbaar met koken. Het is belangrijk om goed te kauwen, zodat de enzymen in je mond actief kunnen worden en het voedsel fijnmalen voor de maag. Een gezonde spijsvertering begint in de mond, waar enzymen moeten worden geactiveerd door te kauwen. Op elke hap twintig keer kauwen is optimaal om de enzymen op gang te brengen. Door langzamer te eten en van kleinere borden te eten, kun je automatisch meer kauwen zonder erbij na te denken. Zo zorg je voor een gezonde spijsvertering. Lees meer over speeksel en enzymen op de website van Tandarts.nl.